(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada sportchilarda jismoniy tayyorgarlik darajasini oshirishda zamonaviy mashg‘ulot metodlarining samaradorligi ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqot jarayonida sportchilarning asosiy jismoniy sifatlari rivojiga zamonaviy trening yondashuvlarining ta’siri o‘rganildi. Tajriba-sinov ishlari natijalari zamonaviy mashg‘ulot metodlarining an’anaviy yondashuvlarga nisbatan yuqori samaradorlikka ega ekanligini ko‘rsatdi. Olingan natijalar sportchilarning funksional imkoniyatlari va sport natijalarining barqaror o‘sishini ta’minlashda muhim ahamiyat kasb etadi. Shuningdek, mashg‘ulot jarayonini rejalashtirishda individual yondashuv hamda yuklama va tiklanish jarayonlarini optimallashtirish zarurligi asoslab berildi. Tadqiqot xulosalari sport mashg‘ulotlari amaliyotini takomillashtirish va yuqori malakali sportchilar tayyorlashda amaliy ahamiyatga ega.