(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ohunjon Hakimov publitsistikasida badiiy nutq elementlari alohida oʻringa ega boʻlib, asarlarida badiiy ifoda va publitsistik tafakkur uyg‘unligi asosiy belgilar sifatida namoyon bo‘ladi. Publitsistik matnda badiiy nutq vositalarining keng qoʻllanilishi, bir tomondan, muallifning tasviriy oʻyini va obrazli fikrlashini ko‘rsatsa, ikkinchi tomondan, jamiyatga, muayyan voqelikka munosabatning ta’sirchan va ta’sirli bo‘lishini ta’minlaydi. Adabiy til imkoniyatlaridan mahorat bilan foydalanish, badiiy tasvir vositalari yordamida muqaddas g‘oyalarni ochib berish Hakimov publitsistikasining eng muhim xususiyatlaridan biridir. Publitsistik nutqda badiiy elementlarning kuchini oshiradigan asosiy sabab – zamonaviy o‘quvchining e’tiborini jalb qilish, uni muallif ilgari surayotgan g‘oya sari yetaklash istagidan tug‘iladi.