(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Arab tilini o‘rganish jarayonida, boshqa tillarda bo‘lgani kabi, fonetika va grammatika sohalariga oid asosiy ilmlar – sarf (morfologiya), nahv (sintaksis) hamda lug‘at ilmini mukammal o‘zlashtirish zarur hisoblanadi. Bu fanlarni egallash arab tilida sodda darajada muloqot qilish imkonini bersa-da, tilni chuqur anglash, nozik ma’no qatlamlarini idrok etish va mukammal ravishda ifoda qilish uchun balog‘at ilmining qoidalarini puxta bilish alohida ahamiyat kasb etadi.