(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy ta’lim tizimida o‘quvchilarning funksional savodxonligini rivojlantirish masalalari hamda o‘quv materialini taqdim etishda interfaol ta’lim metodlaridan foydalanishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil etilgan. Funksional savodxonlik tushunchasining mazmun-mohiyati ochib berilib, uning shaxsning ijtimoiy hayotda faol ishtirok etishi va kasbiy kompetensiyalarini shakllantirishdagi o‘rni asoslab berilgan. Tadqiqot doirasida interfaol ta’lim usullarining (muammoli ta’lim, loyiha metodi, keys-stadi, munozara, aqliy hujum va boshqalar) o‘quvchilarning tanqidiy fikrlash, mantiqiy tahlil qilish hamda bilimlarni real hayotiy vaziyatlarda qo‘llash ko‘nikmalarini rivojlantirishga ta’siri yoritilgan. Maqola natijalari interfaol yondashuvlar asosida tashkil etilgan ta’lim jarayoni funksional savodxonlikni oshirishda samarali vosita ekanligini ko‘rsatadi.