(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Перипартал кардиомиопатия (ПКМП) — ҳомиладорликнинг сўнгги ойида ёки туғруқдан кейинги 5 ой ичида илгари юрак касалликлари бўлмаган аёлларда оғир юрак етишмовчилиги (ОЮЕ) ривожланиши билан кечадиган кам учрайдиган касаллик бўлиб, она ўлими даражаси юқори (6 ой ичида 6–10%).