(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Соғлиқни сақлаш муассасалари инсон саломатлигини тиклаш, касалликларни даволаш ва уларнинг олдини олишда ҳал қилувчи аҳамиятга эга. Бироқ, бундай муассасаларда тиббий хизматлардан фойдаланувчи беморлар баъзан янги, аввал мавжуд бўлмаган инфекцияларга дучор бўлиши мумкин. Бу каби ҳолатлар тиббиёт амалиётида “шифохона ичи инфекциялари” (Hospital Acquired Infections – HAI) ёки “нозокомия инфекциялари” деб аталади. Ушбу инфекциялар бемор шифохонага келганида йўқ бўлиб, у жойлаштирилгандан сўнг 48 соат ичида ёки ундан кейин намоён бўлади.