(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Qadimgi Yunoniston insoniyat tarixida chuqur iz qoldirgan sivilizatsiyalardan biridir. Bu davrda ilm-fan, falsafa, adabiyot va san’at rivoj topgan. Mashhur faylasuflar — Sokrat, Platon va Aristotel — aynan shu davrda yashab, bugungi g‘oyaviy tafakkur poydevorini yaratgan. Yunonlar demokratik boshqaruv tizimini ilk bo‘lib joriy qilgan xalq hisoblanadi. Olimpiya o‘yinlarining kelib chiqishi ham shu davr bilan bog‘liq.