(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada kompyuterda ma’lumotlarni saqlashda muhim o‘rin tutuvchi optik disklar va qattiq disklar haqida so‘z yuritiladi. Optik disklar – CD, DVD va Blu ray kabi qurilmalar bo‘lib, ma’lumotlarni lazer texnologiyasi yordamida yozish va o‘qish imkonini beradi. Qattiq disklar esa (HDD va SSD) katta hajmdagi ma’lumotlarni uzoq muddatli saqlash uchun ishlatiladi. Maqolada ularning asosiy afzalliklari, kamchiliklari va qo‘llanilish sohasi yoritilgan.