(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada kompyuter grafikasi fanini o‘qitishda zamonaviy dizayn dasturlaridan foydalanishning o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Adobe Photoshop, CorelDRAW, Illustrator, AutoCAD, Blender, 3ds Max, Figma kabi dasturlar ta’lim jarayonida qo‘llanilganda o‘quvchilarda grafik savodxonlik, ijodiy tafakkur, vizual madaniyat va amaliy ko‘nikmalar shakllanishi yoritiladi. Shuningdek, loyiha asosida o‘qitish, integratsion yondashuv va onlayn resurslardan foydalanish metodlari ko‘rib chiqiladi. Maqolada ushbu dasturlarni qo‘llashning afzalliklari va muammolari, shuningdek, ta’lim jarayonida samaradorlikni oshirish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.