(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek tiliga kirib kelgan arabcha elementlarning, xususan diniy va ilmiy terminlarning roli tahlil qilinadi. Arab tilidan o‘zbek tiliga o‘tgan so‘zlarning o‘zlashuv darajalari, ularning kundalik va ilmiy nutqda qanday qo‘llanilishi ko‘rib chiqiladi. Maqola arabcha so‘zlarning o‘zbek tilininleksik boyligini oshirishdagi ahamiyatini