(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada nomoddiy aktivlarning investitsion jozibadorlikka ko‘rsatadigan real amaliy ta’siri tahlil qilinadi. Hozirgi davrda intellektual mulk, brend qiymati, dasturiy ta’minot, startap g‘oyalari va raqamli servislar investitsion qaror qabul qilishda asosiy ko‘rsatkichga aylanmoqda. Kompaniyaning faqat moddiy resurslari emas, balki uning innovatsion g‘oyalar salohiyati va raqamli ekotizimdagi mavqei ham sarmoyadorlar uchun strategik muhim omil hisoblanadi. Shu jihatdan, nomoddiy aktivlarni to‘g‘ri boshqarish, ularga bozor bahosi berish va xalqaro standartlarga muvofiq huquqiy asos yaratish investitsiyalar oqimini oshirishda katta rol o‘ynaydi.