(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ush ingliz tilidagi ikki mashhur dialekt maqola – Londonga xos “Kokni” va Liverpul davolash qilingan “Skouse” lahjalarining fonetik ilmiy tahlillarini tekshirish bag’ishlash. Diallartetik tizimlar, unlilar undoshlar talaffuzi, urg’u va intonatsiya farqlari hamda ijtimoiy-lingvistik fon bilan bog’liqligi yoritiladi. Tadqiqot manbasi ingliz tili fonetikasi, dialektologiya, madaniyatshunoslik va til o’qitish metodikasi uchun muhim ahamiyatga ega.