(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada mehr bilan yondashilganda qalblari ochiladigan ’’qiyin bolalar’’ning tarbiyasiga e’tibor qaratilgan. Tadqiqotda og‘ir tarbiyaga duch kelayotgan bolalarning xulq-atvori, ichki potentsiali va ijtimoiy muhit bilan bog‘liq omillar amaliy misollar orqali tahlil qilinadi.Abdulla Avloniyning “Tarbiya biz uchun yo hayot, yo mamot masalasidir” degan fikri, Alisher Navoiy she’riy merosidagi ma’naviy g‘oyalar asos qilib olinib, tarbiya jarayonida mehr-muhabbatning o‘rni tahlil qilinadi. Bolaning qiyin xulqi emas, balki unga to‘g‘ri yondashuv natijasida ochiladigan iqtidor, ijodkorlik va insoniy fazilatlari asosiy yo‘nalish qilib ko‘rsatiladi. Shuningdek pedagogik yondashuvlar, mehr-muhabbat va individual e’tibor orqali bolalarning qobiliyatlarini rivojlantirish va ularni kelajakda iqtidorli shaxs sifatida shakllantirish masalalari ko‘rib chiqiladi.