(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada keksa yoshdagi aholida og‘iz bo‘shlig‘i saratonining erta diagnostikasi va profilaktikasi masalalari yoritilgan. Tadqiqot davomida 60 yoshdan oshgan 120 nafar bemor ko‘rikdan o‘tkazildi. Klinik kuzatuvlar shuni ko‘rsatdiki, keksa yoshda og‘iz bo‘shlig‘i saratonining kechikib aniqlanishi yuqori foizni tashkil etadi. O‘z vaqtida profilaktik ko‘riklardan o‘tish, xavf omillarini erta aniqlash va keng ko‘lamli sog‘lomlashtirish tadbirlari saraton kasalligini erta bosqichda aniqlash imkoniyatini beradi. Maqolada diagnostika usullari, klinik belgilar va profilaktik choralar ilmiy tahlil qilinadi.