(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Nutqni o’rgatish o‘z mexanizmlariga ega. Ularsiz nutqni o‘rgatib bo‘lmaydi, tashkil etmaydi yoki o‘rgatib bo‘lmaydi. Ular: talaffuz tovushlari, tovush birikmalari, so‘zlar, so‘z birikmalari, gaplar, intonatsiyalar, urg’u kiradi. O‘qituvchilar ularni oldindan o‘rgatishlari kerak. O’quvchilar ularni to‘g’ri talaffuz qilishlari kerak. O’quvchilar ulardan foydalana olsalar, faqat nutq mazmuniga e’tibor berishadi. Ingliz tilida gapirishni o‘rgatish, ular o’qituvchiga nutqni o‘rgatishning oson, ta’sirchan usullarini, mashqlarini topishga yordam beradi.