(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada antibiotikga chidamli bakteriyalarning kelib chiqish sabablari, ularning inson salomatligi va global sogʻliqni saqlash tizimiga ta’siri hamda ushbu muammoni hal qilish yoʻllari haqida soʻz yuritiladi. Antibiotiklardan notoʻgʻri foydalanish, gigiena qoidalariga rioya qilmaslik va yangi dori vositalarining yetarlicha ishlab chiqilmasligi global sogʻliq uchun katta xavf tugʻdirayotganligi yoritilgan.