(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada plastik chiqindilar muammosi, uning atrof-muhit, inson salomatligi va iqtisodiyotga ta’siri ilmiy nuqtai nazardan yoritiladi. Dunyo miqyosida plastik ishlab chiqarishning ortib borishi, chiqindilarning to‘planishi hamda qayta ishlash tizimlarining yetarli emasligi asosiy muammolar sifatida ko‘rsatiladi. Shuningdek, plastik chiqindilarni kamaytirish bo‘yicha innovatsion texnologiyalar, davlat siyosati va jamoatchilik ishtirokidagi samarali yechimlar tahlil qilinadi.