(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
ushbu tezisda O‘zbek maktablarida rus tilini bilingval muhitda o‘qitishning pedagogik asoslari tahlil etiladi. Rus tili, O‘zbekistonning ko‘p millatli va ko‘p tilli jamiyatida muhim rol o‘ynaydi. Tezisda bilingval ta’limning afzalliklari, uning o‘quvchilar uchun yaratuvchi va rivojlantiruvchi imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. O‘qitish jarayonida rus tilini o‘rganishning metodik yondashuvlari, shuningdek, o‘quvchilarning tilni o‘zlashtirish darajasini oshirish uchun qo‘llaniladigan innovatsion pedagogik texnologiyalar muhokama qilinadi. Ushbu tadqiqot natijalari, rus tilini bilingval muhitda o‘qitishda samaradorlikni oshirishga yordam beradigan tavsiyalarni taqdim etadi. Bilingval ta’lim jarayonida o‘quvchilarning motivatsiyasini oshirish va ularning til ko‘nikmalarini rivojlantirish uchun zarur bo‘lgan metodologik yondashuvlar tahlil etiladi. Umuman olganda, ushbu tezis O‘zbekiston maktablarida rus tilini bilingval muhitda o‘qitishning pedagogik asoslarini chuqur o‘rganishga qaratilgan.