(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada jazoni ijro etish davrida ikki nafar voyaga yetmagan tomonidan qayta jinoyat sodir etilishining oldini olishga doir amaliy mexanizmlar yoritiladi. Masalaga faqat nazariy emas, balki hayotiy misollar asosida yondashiladi. Jumladan, jazoni o‘tayotgan voyaga yetmaganlarni ijtimoiy foydali mehnatga jalb qilish, ta’lim muassasalari bilan hamkorlikda maxsus o‘quv kurslarini tashkil etish, psixologik yordamni kuchaytirish kabi choralar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, jazoni o‘tayotgan yoshlarning o‘z tengdoshlari bilan muloqotini to‘g‘ri yo‘naltirish, oila bilan muntazam uchrashuvlar o‘tkazish va mahalliy hamjamiyat vakillarini tarbiyaviy jarayonga jalb qilish orqali samarali natijalarga erishish mumkinligi ta’kidlanadi.