(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada global savdo nizolarining kelib chiqish sabablari va ularning rivojlanayotgan davlatlar iqtisodiyotiga ta’siri tahlil qilinadi. Xususan, proteksionizm, bojxona tariflari, savdo urushlari va iqtisodiy sanksiyalar kabi omillar xalqaro savdo tizimiga qanday ta’sir ko‘rsatayotgani yoritiladi. Maqolada rivojlanayotgan mamlakatlar uchun bunday nizolarning ijobiy va salbiy oqibatlari hamda iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashda qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan choralar muhokama qilinadi.