(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Innovatsion iqtisodiyot sharoitida sanoat korxonalarining barqaror rivojlanishi, raqobatbardosh mahsulotlar ishlab chiqarishi va jahon bozorida munosib o‘rin egallashi innovatsion faoliyat bilan chambarchas bog‘liqdir. Bugungi kunda fan texnika taraqqiyoti, raqamli texnologiyalar va ilmiy bilimlarning jadal rivojlanishi iqtisodiyotning barcha tarmoqlarida innovatsiyalarning ahamiyatini oshirmoqda. Sanoat korxonalarida innovatsiyalar ishlab chiqarish jarayonlarini takomillashtirish, mahsulot sifatini yaxshilash, xarajatlarni kamaytirish hamda mehnat unumdorligini oshirish imkonini beradi. Shu bilan birga, innovatsion faoliyatni amalga oshirish katta miqdordagi moliyaviy resurslarni talab qilgani sababli innovatsiyalarni moliyalashtirish masalasi dolzarb ahamiyat kasb etmoqda.