(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada texnikum o‘quvchilarida nutq madaniyatini rivojlantirishning nazariy-pedagogik asoslari hamda bu jarayonda innovatsion o‘qitish metodlarining o‘rni tahlil qilinadi. Nutq madaniyati o‘quvchilarning kasbiy va ijtimoiy faoliyatga tayyorgarligini belgilovchi muhim omil sifatida qaraladi. Tadqiqot davomida interaktiv yondashuvlar, loyihaviy ta’lim, muammoli vaziyatlar asosida o‘qitish hamda axborot kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanishning nutq rivojiga ta’siri ochib beriladi. Shuningdek, innovatsion metodlarning o‘quvchilarda kommunikativ kompetensiya, mustaqil fikrlash va ijtimoiy faollikni shakllantirishdagi ahamiyati yoritiladi.