(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ko‘krak bezi saratoni — hozirgi zamonaviy tibbiyotda eng dolzarb muammolardan biri sifatida o‘rganilayotgan, ayollar salomatligiga o‘ta xavfli tahdid soluvchi kasallikdir. Ushbu kasallik dunyo bo‘ylab eng ko‘p uchraydigan va o‘limga olib keluvchi onkologik kasalliklardan biri hisoblanadi. Jahon sog‘liqni saqlash tashkilotining tadqiqotlariga ko‘ra, har yili millionlab ayollarda ko‘krak bezi saratoni aniqlanadi va ko‘plab hollarda kasallik o‘z vaqtida tashxislanmasa, og‘ir oqibatlar bilan tugaydi.