(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Informatika zamonaviy axborot jamiyatining asosiy tarkibiy qismlaridan biri hisoblanadi. Bugungi kunda raqamli texnologiyalar va ularning kundalik hayotimizdagi o‘rni kengaygan sari, informatika faniga bo‘lgan talab ham oshib bormoqda. O‘zbekiston ta’lim sohasida ham informatika faniga alohida e’tibor qaratilib, uni o‘qitishda zamonaviy yondashuvlarni tadbiq etishga intilish kuchaymoqda. Zamonaviy o‘quv jarayonlari innovatsion g‘oyalar, zamonaviy texnologiyalar va ilg‘or pedagogik metodlarni o‘z ichiga olishi bilan ajralib turadi.