(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Informatika fanini o‘qitishda kommunikativ yondashuv – bu zamonaviy ta’limning dolzarb va muhim yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. Ushbu yondashuv asosida o‘quvchilar va o‘qituvchilar o‘rtasida faol muloqotni tashkil etish orqali bilimlarni chuqur o‘zlashtirish, o‘ylash, fikr yuritish va muomala qilish ko‘nikmalarini rivojlantirish maqsad qilib olinadi. Kompyuter, internet va boshqa axborot-kommunikatsiya texnologiyalari hayotimizning barcha jabhalariga chuqur kirib kelgan bir paytda, bu fan ma’lum darajada muomala va muloqot madaniyatini shakllantirish uchun ham yangi imkoniyatlar ochib bermoqda. Informatika o‘zining asosi va mohiyatiga ko‘ra, axborotni olish, qayta ishlash, uzatish va saqlash jarayonlarini o‘rganadi, shu bois, bu jarayonlarda interfaol muloqot ustuvor ahamiyat kasb etadi.