(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada umumiy ovqatlanish korxonalarida boshqaruv jarayonini takomillashtirishda inson resurslarini boshqarish (HR) tizimining strategik roli tahlil qilinadi. Xizmat ko‘rsatish sohasida faoliyat yurituvchi ushbu korxonalarda boshqaruv samaradorligi va xizmat sifati asosan xodimlarning kasbiy kompetensiyasi, mehnat intizomi va xizmat madaniyatiga bog‘liqdir. Tadqiqotda HR tizimi boshqaruv jarayonining markaziy elementi sifatida ko‘rib chiqilib, xodimlarni tanlash, joylashtirish, o‘qitish, baholash va motivatsiyalash jarayonlarining boshqaruv samaradorligiga ta’siri ilmiy asosda ochib beriladi. Metodologik jihatdan tadqiqot tahliliy va tizimli yondashuvga asoslanib, xalqaro ilmiy adabiyotlar va hospitality sohasidagi ilg‘or tajribalar o‘rganildi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, HR tizimini strategik darajada tashkil etish umumiy ovqatlanish korxonalarida boshqaruv jarayonining barqarorligi va raqobatbardoshligini ta’minlaydi.