(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada Banax fazolarida funksional tenglamalarning yechimlari mavjudligi va yagonaligi masalalari o’rganiladi. Kontraksiya akslantirish prinsipi va Schauder fiksatsiya nuqta teoremasi asosida yangi mavjudlik va yagonalik teoremalari isbotlanadi. Olingan natijalar abstrakt funksional tenglamalar uchun qo’llaniladi va konkret misollar keltiriladi.