(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada raqamli ta’lim muhitida informatika fanini o‘qitishda zamonaviy pedagogik texnologiyalar hamda interaktiv metodlardan foydalanishning samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida raqamli platformalar, axborot kommunikatsiya texnologiyalari, virtual ta’lim vositalari va interaktiv o‘qitish usullarining o‘quvchilarning bilim, ko‘nikma va malakalarini shakllantirishdagi o‘rni yoritib beriladi. Shuningdek, informatika darslarida interfaol metodlar orqali o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi, mantiqiy tafakkuri va raqamli kompetensiyalarini rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Maqolada zamonaviy pedagogik yondashuvlar asosida ta’lim samaradorligini oshirishga qaratilgan metodik tavsiyalar ishlab chiqilgan.