(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada raqamli transformatsiya sharoitida tijorat banklarining kiberbarqarorligini ta’minlash mexanizmlarini boshqarish hamda bank qurilmalarining axborot xavfsizligini mustahkamlash masalalari tadqiq etiladi. Tadqiqotda bank tizimida raqamli texnologiyalarning joriy etilishi bilan bog‘liq kiberxavflar, ularning bank faoliyatiga ta’siri va kiberbarqarorlikni oshirishga qaratilgan boshqaruv yondashuvlari tahlil qilinadi. Shuningdek, bank infratuzilmasi va qurilmalarini himoyalashda zamonaviy axborot xavfsizligi vositalaridan foydalanish, risklarni boshqarish hamda profilaktik choralarni takomillashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqiladi.