(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada energetika sohasi korxonalarida soliq ma’muriyatchiligini takomillashtirish masalalari tahlil qilinadi. Unda soliq boshqaruvining samaradorligini oshirish, raqamli texnologiyalarni joriy etish, soliq nazoratini kuchaytirish hamda soliq to‘lovchilarning majburiyatlarini bajarishini yengillashtirish yo‘llari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, energetika korxonalarida soliq ma’muriyatchiligini takomillashtirish orqali byudjet tushumlarini barqarorlashtirish va soha faoliyatining shaffofligini oshirish imkoniyatlari yoritilgan. Tadqiqot natijalari energetika sohasida soliq siyosatini yanada rivojlantirishda amaliy ahamiyatga ega.