(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ko‘plab matematik masalalarda aynan to‘g‘ri masala deb nom olish uchun uchta mezon bo‘lishi talab qilinadi: birinchi navbatda, masalaning yechimi mavjud bo‘lishi; ikkinchidan, bu yechim yagona bo‘lishi; uchinchidan esa, masala barqaror, ya’ni boshlang‘ich yoki chegara shartlaridagi kichik o‘zgarishlar natijada ham kichik o‘zgarishlarga olib kelishi kerak. Bu uch mezon asosida to‘g‘ri masalalar nazariyasi shakllanadi va rivojlanadi. Yechilayotgan masalagina emas, balki butun modellashtirish asoslari ham aynan ushbu tamoyillarga bog‘liq bo‘ladi. Barqarorlik ham juda muhim xususiyat bo‘lib, amaliy natijalar uchun yechimning qandaydir nozik o‘zgarishlardan osonlikcha o‘zgarib ketmasligiga, muammolarni boshqarish, prognozlash imkoniyatining mavjudligiga kafolat beradi.