(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada transport vositalari raqamlari va taniqli belgilarining ahamiyati, ularning tizimlashtirilishi, identifikatsiyalashdagi roli va zamonaviy texnologiyalar yordamida kuzatuv tizimlariga qo‘llanilishi tahlil qilingan. Transport vositalarining raqam belgilarining shakllanish tarixi, davlat tomonidan belgilangan standartlari va nazorat organlaridagi qo‘llanilishi batafsil bayon etilgan. Taniqli belgilar yordamida transport vositalarini aniqlash va xavfsizlikni ta’minlash usullari ko‘rib chiqilgan.