(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada oziq-ovqat sanoati korxonalarida marketing strategiyalarining raqobatbardoshlikka ta’siri ekonometrik usullar asosida baholanadi. Tadqiqotda marketing xarajatlari, brend strategiyasi va raqamli marketing faolligining korxona raqobatbardoshligi ko‘rsatkichlariga ta’siri regressiya modeli yordamida tahlil qilindi. Olingan natijalar marketing strategiyalarini takomillashtirish oziq-ovqat sanoati korxonalarining bozor ulushi va moliyaviy barqarorligini oshirishda muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.