(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada yuz plastik jarrohligida uchrashi mumkin bo‘lgan asoratlar hamda operatsiyadan keyingi reabilitatsiya jarayonining ahamiyati yoritib beriladi. So‘nggi yillarda estetik va rekonstruktiv yuz jarrohligi amaliyoti keng rivojlanib, turli tug‘ma nuqsonlar, travmalar yoki estetik ehtiyojlar sababli ko‘plab bemorlarga qo‘llanilmoqda. Biroq har qanday jarrohlik amaliyoti kabi yuz plastik operatsiyalarida ham infeksiya, shish, qon ketish, nerv shikastlanishi, chandiq qolishi kabi asoratlar yuzaga kelishi mumkin. Shu sababli operatsiyadan keyingi davrda reabilitatsiya jarayoni bemorning tez va to‘liq sog‘ayishida muhim rol o‘ynaydi. Maqolada asoratlarning kelib chiqish sabablari, ularni oldini olish choralari, shuningdek zamonaviy reabilitatsiya usullari tahlil qilinadi. Ushbu ilmiy ish tibbiyot talabalarining plastik jarrohlik sohasidagi bilimlarini oshirishga xizmat qiladi.