(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada yurak-qon tomir kasalliklarining keng tarqalgan shakllari, ularning yuzaga kelish sabablari hamda oldini olish bo‘yicha samarali chora-tadbirlar yoritilgan. Sog‘lom turmush tarzini olib borish, muvozanatli ovqatlanish, jismoniy faollikni oshirish, stressni boshqarish va zararli odatlardan voz kechish yurak salomatligini saqlashda muhim omillar sifatida tahlil etilgan. Shuningdek, erta tashxis va muntazam tibbiy ko‘riklarning ahamiyati ham ko‘rsatib o‘tilgan. Maqola aholining sog‘lom turmush tarziga bo‘lgan qiziqishini oshirishga va profilaktika ishlarining samaradorligini kuchaytirishga xizmat qiladi.