(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada tillarni o‘qitish jarayonida qo‘llaniladigan eng samarali metodlar ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda an’anaviy va zamonaviy til o‘qitish metodlarining mohiyati, ularning afzallik va kamchiliklari yoritilib, kommunikativ, kognitiv, interaktiv hamda raqamli texnologiyalar asosidagi yondashuvlarning ta’lim jarayonidagi o‘rni asoslab beriladi. Maqola til o‘qitish samaradorligini oshirish, o‘quvchilarning nutqiy kompetensiyasini rivojlantirish va o‘qituvchi faoliyatini metodik jihatdan takomillashtirishga qaratilgan.