(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Maktabgacha yosh davri inson hayotidagi eng muhim va mas’uliyatli bosqichlardan biri hisoblanadi. Bu davrda bolada nafaqat jismoniy va aqliy rivojlanish, balki psixik va nutq faoliyatining shakllanishi ham kechadi. Ayniqsa, maktabgacha yoshdagi bolalarda nutqning rivojlanishi turli omillar ta’sirida kechishi sababli, nutq buzilishlari ko‘p uchraydi. Nutq buzilishlari bolada kommunikativ imkoniyatlarning cheklanishiga, o‘z-o‘ziga ishonchsizlik, ijtimoiy moslashuvda qiyinchiliklar, aqliy va emotsional rivojlanishda orqada qolish kabi muammolarning vujudga kelishiga olib keladi.