(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada musiqa fanining zamonaviy ta’lim tizimidagi o‘rni, uning yoshlar ma’naviyati, estetik didi va ijodiy tafakkurini shakllantirishdagi ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi, hamda musiqa ta’limining shaxs kamolotiga ta’siri, milliy musiqa merosining tarbiyaviy imkoniyatlari hamda innovatsion pedagogik yondashuvlar asosida musiqa darslarining samaradorligini oshirish masalalari yoritilgan. Maqola yosh avlodni ma’naviy barkamol, estetik jihatdan yetuk shaxs sifatida tarbiyalashda musiqa fanining muhim ijtimoiy pedagogik vosita ekanligini asoslab beradi.