(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy o‘zbek she’riyatining yetuk namoyandalaridan biri Sirojiddin Sayyid ijodining lingvopoetik xususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda shoir she’riy matnlarida til birliklarining estetik vazifasi, poetik semantika, metafora va ramzlarning badiiy funksiyasi, shuningdek, milliy-madaniy birliklarning lingvopoetik talqini ilmiy jihatdan yoritilgan. Lingvopoetik tahlil natijasida Sirojiddin Sayyid she’riyatida so‘zning ko‘pqatlamli semantik imkoniyatlari, sintaktik erkinlik va emotsional-ekspressiv vositalarning faolligi aniqlangan. Maqola natijalari shoir individual poetik uslubining shakllanishida til omilining hal qiluvchi ahamiyatga egaligini ko‘rsatadi hamda zamonaviy o‘zbek she’riyati lingvopoetikasini o‘rganishda muhim ilmiy manba bo‘lib xizmat qiladi.