(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek milliy musiqa san’atining shakllanish jarayoni, uning tarixiy ildizlari hamda jahon musiqa madaniyati bilan o‘zaro aloqalari ilmiy-nazariy jihatdan yoritiladi. Shuningdek, maqom san’ati, xalq cholg‘ulari va zamonaviy ijrochilik maktablarining xalqaro miqyosdagi ahamiyati tahlil qilinadi.