(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqola pandemiyalardan keyingi dunyoda tibbiyot sohasidagi o‘zgarishlar, innovatsiyalar va global tajribalarni tizimli va ilmiy asosda yoritadi¹. COVID-19 pandemiyasi va avvalgi epidemiologik inqirozlar tibbiyot tizimlarining samaradorligi, sog‘liqni saqlash infratuzilmasi va klinik amaliyotlarni qayta ko‘rib chiqish zaruratini namoyon qildi². Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, telemeditsina, raqamli sog‘liqni saqlash platformalari, masofaviy monitoring tizimlari va sun’iy intellektga asoslangan diagnostika vositalari pandemiya davrida hamda undan keyingi davrda klinik amaliyotda sezilarli o‘zgarishlarga sabab bo‘lgan³⁴.