(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada amyotrofik lateral skleroz kasalligining kelib chiqish sabablari, rivojlanish mexanizmlari, klinik belgilari, klinik belgilari, yashxis qoyish usullari va davolash yo’llari yoritilgan. ALS – motor neyronlarni zararlovchi og’ir neyrodegenerativ kasallik bo’lib, mushaklar zaiflashuvi va atrofiyasi bilan namoyon bo’ladi. Maqolada zamonaviy tibbiyotda qo’llanilayotgan davolash usullari hamda bemorlarning hayot sifatini yaxsholashga qaratilgan kopleks yondashuvlar muhokama qilinadi.