(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada 12–16 yoshli dzyudochilarda kuch sifatlarini rivojlantirishda bosqichma-bosqich yuklama berish tizimining samaradorligi o‘rganildi. Tadqiqot davomida yosh sportchilarning yoshga xos fiziologik va funksional xususiyatlari inobatga olingan holda maxsus ishlab chiqilgan mashg‘ulot dasturi qo‘llanildi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatdiki, yuklamani izchil va tizimli ravishda oshirib borish an’anaviy mashg‘ulotlarga nisbatan kuch ko‘rsatkichlarining sezilarli darajada o‘sishiga olib keldi.