(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqola talabalar nutqidagi nutq birliklarini psixolingvistik nuqtai nazardan tahlil qilishga bag‘ishlangan. Maqolada nutq birliklarining semantik, sintaktik va pragmatik xususiyatlari o‘rganilib, ularning talabalarning fikrlash jarayoni, nutqni shakllantirish va kommunikativ faoliyatdagi roli tahlil qilinadi. Psixolingvistik metodlar yordamida talabalar nutqidagi iboralar, jumlalar va matn darajasidagi birliklar o‘rganilgan, ularning tushunish, eslab qolish va ifodalash jarayonlariga ta’siri aniqlangan. Tadqiqot natijalari nutqiy kompetensiyani rivojlantirish, ta’lim jarayonida kommunikativ faoliyatni samarali tashkil etish va psixolingvistik yondashuvlarni amaliy qo‘llashga yo‘naltirilgan tavsiyalar beradi.