(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada sun’iy intellekt texnologiyalaridan ta’lim jarayonlarida, xususan informatika va axborot texnologiyalari fanlarini o‘qitishda maqsadli foydalanish metodikasi yoritilgan. Tadqiqotda sun’iy intellektning didaktik imkoniyatlari, uni o‘quv jarayoniga joriy etishning metodik yondashuvlari hamda pedagogik samaradorligi tahlil qilingan. Shuningdek, sun’iy intellekt asosida tashkil etilgan ta’lim jarayonining o‘quvchilarning bilim darajasi, mustaqil fikrlashi va raqamli kompetensiyalarini rivojlantirishdagi ahamiyati asoslab berilgan. Maqolada sun’iy intellektdan foydalanishda o‘qituvchining metodik roli, axloqiy va pedagogik mas’uliyati ham yoritilgan. Tadqiqot natijalari sun’iy intellektdan oqilona foydalanish ta’lim sifati va samaradorligini oshirishini ko‘rsatadi.