(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Bank tizimini transformatsiya qilish hozirgi globallashuv va raqamli iqtisodiyot sharoitida moliyaviy institutlar oldida turgan eng muhim vazifalardan biri hisoblanadi. Ayniqsa, bank aktivlaridan foydalanish samaradorligini oshirish masalasi bank barqarorligi, raqobatbardoshligi va uzoq muddatli rivojlanishini ta’minlashda hal qiluvchi ahamiyat kasb etadi. Zamonaviy bank faoliyati an’anaviy kredit-depozit operatsiyalari bilan cheklanib qolmasdan, innovatsion moliyaviy xizmatlar, raqamli texnologiyalar va ilg‘or boshqaruv mexanizmlarini joriy etishni talab etmoqda. Shu nuqtai nazardan, banklarni transformatsiya qilish jarayoni aktivlar samaradorligini oshirishga bevosita ta’sir ko‘rsatuvchi omil sifatida namoyon bo‘lmoqda.