(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu tadqiqot urolitiazni (buyrak-tosh kasalligi) davolashda minimal invaziv endourologik usullar, xususan, Holmium:YAG lazer litotripsiyasining terapevtik samaradorligini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Maqolada toshlarning fragmentatsiya jarayoni, lazer energiyasining to‘lqin uzunligi va impulslarining to‘qimalarga ta’siri fizik-biologik jihatdan asoslab berilgan. Tadqiqot davomida lazer litotripsiyasining pnevmatik va ultratovushli usullarga nisbatan ustunligi, asoratlar profilaktikasi va "Stone Free Rate" (SFR) ko‘rsatkichlari qiyosiy o‘rganilgan. Olingan natijalar lazer texnologiyasining yuqori invaziv bo‘lmaganlik darajasi va reabilitatsiya muddatini qisqartirishdagi o‘rnini ko‘rsatadi.