(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada prostata bezining xavfsiz giperplaziyasi (PBXG) bo‘lgan bemorlarni davolashning zamonaviy strategiyalari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotning maqsadi dori-darmonlar yordamida davolash (konservativ) va jarrohlik amaliyotlarining (TURP, lazerli enukleatsiya) klinik samaradorligini, nojo‘ya ta’sirlarini hamda bemorlarning hayot sifatiga ta’sirini solishtirishdan iborat. Tahlillar shuni ko‘rsatadiki, kasallikning ilk bosqichlarida konservativ terapiya yuqori natija bersa-da, asoratlar rivojlangan hollarda jarrohlik usullari radikal va uzoq muddatli yechim hisoblanadi.