(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada jadid adabiyotida milliy uyg’onish g’oyasining badiiy talqini tahlil qilinadi. Xususan, Abdulla Avloniy ijodi misolida ma’rifatparvarlik, milliy o’zlikni anglash, tarbiya va Vatan ravnaqi masalalari yoritiladi. Jadidvhilik harakatining tarixiy sharoiti, uning ijtimoiy-ma’naviy ahamiyati hamda adabiyot orqali xalq ongini uyg’otishdagi o’rni ilmiy asosda ochib beriladi. Muallif Avloniy asarlarida ilgari surilgan g’oyalar bugungi kunda ham o’z dolzarbligini saqlab qolayotganini asoslaydi milliy taraqqiyot va ma’naviy yuksalishning muhim omili ekanligi xulosa qilinadi.