(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada politexnikum talabalari uchun ingliz tilini o‘qitishda zamonaviy pedagogik texnologiyalar, kommunikativ yondashuv hamda raqamli ta’lim vositalarining samaradorligi ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotning dolzarbligi kasbiy ta’lim tizimida xorijiy til kompetensiyasini rivojlantirish zarurati bilan belgilanadi. Tadqiqot metodlari sifatida tajriba-sinov, pedagogik kuzatuv, taqqoslash va statistik tahlil usullaridan foydalanildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, interfaol metodlar va raqamli platformalar asosida tashkil etilgan ta’lim jarayoni talabalarning kommunikativ kompetensiyasi, kasbiy terminologiyani o‘zlashtirish darajasi hamda mustaqil o‘rganish motivatsiyasini sezilarli oshiradi.